skip to Main Content

Is het verstandig om nu een vakantie te boeken voor 2022?

Ja, dat is het zeker! Natuurlijk weten we niet wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar we kunnen je wel de volgende zekerheden bieden:

1) Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans is dat jouw eerste keus vakantie nog beschikbaar is. Dit geldt met name voor de beperkte beschikbaarheid van bijvoorbeeld 1-persoonskamers of de mogelijkheid om hulpmiddelen mee te nemen.

2) Zodra je een nieuwe vakantie boekt, valt deze boeking onder de garantie van het GGTO, Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. Dat betekent dat je er altijd van verzekerd bent dat jouw (aan)betaling terugbetaald wordt indien wij in financieel zwaar weer terecht komen.

3) Mocht het Corona-virus in 2022 reden zijn dat wij de reis niet kunnen uitvoeren, dan wordt de reis kosteloos geannuleerd. In deze situatie ontvang je de gedane (aan)betaling terug binnen de wettelijke termijn van 14 dagen.

Gaan vakanties vanaf reisseizoen 2022 gewoon door?                                                                             
Met de kennis van vandaag en de richtlijnen die vandaag gelden, worden alle reizen uitgevoerd zoals deze gepland staan. Let wel: om op vakantie te kunnen gaan in groepsverband dien je in het bezit te zijn van de dan vereiste documenten. Dit geldt voor alle reizen startend in seizoen 2022, voor zowel de vakanties binnen Nederland als voor de reizen naar het buitenland.

Hoe moet ik bewijzen dat ik ben gevaccineerd?
Sinds 1 juli 2021 bestaat het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC), het zogenaamde Coronapaspoort. Dit certificaat is feitelijk een QR-code, waarin gecodeerd vermeld staat of je (volledig) bent gevaccineerd. Om dit certificaat te krijgen dien je
1) De Corona Check-app te downloaden op je telefoon, of
2) Het certificaat te printen via www.CoronaCheck.nl

Om tijdig over jouw vereiste documenten te beschikken, lees dan de informatie op de website van de rijksoverheid goed door.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-voor-reizen

Kan mijn reis toch nog geannuleerd worden?
Dat kan alleen indien we niet mogen reizen als gevolg van aangescherpte maatregelen rondom Covid-19 door de overheid en/of veiligheidsregio’s. Stichting Poldermaat zal je hierover tijdig informeren en indien mogelijk een alternatief reisaanbod aanbieden. Mocht je hiermee niet akkoord gaan, dan zal Stichting Poldermaat binnen 14 dagen de gedane (aan)betaling terugstorten op de bij ons bekende bankrekening.

Wat gebeurt er wanneer Stichting Poldermaat mijn reis gaat annuleren?                                                  
We nemen contact op met jou / je contactpersoon / bewind voering / begeleiding / ouders / wettelijk vertegenwoordigers of anderszins, om de annulering door te spreken en zo gezamenlijk tot een goede oplossing te komen. Uitgangspunt is altijd om binnen de dan bestaande mogelijkheden je reis om te boeken zodat je toch kunt genieten van een fijne vakantie.
Als we de door jou geboekte  reis niet kunnen omboeken naar een andere gepaste reis, die binnen hetzelfde reisseizoen valt, dan ontvang je van ons binnen 14 dagen de gedane (aan)betaling retour op jouw rekening.

Kan ik wachten met betaling tot ik zeker weet dat de reis doorgaat?
Bij het boeken van de reis ben je met ons een reisovereenkomst aangegaan. Je bent wettelijk verplicht om hier aan te voldoen binnen de gestelde termijnen. Mocht jouw reis door het Coronavirus niet doorgaan, dan zorgen wij voor een passend alternatief of wij storten binnen 14 dagen de door jou gedane (aan)betaling terug op jouw rekening (je ontvangt geen voucher).

Ik neem deel aan het annuleringsfonds bij Stichting Poldermaat: biedt het annuleringsfonds de garantie dat alle annuleringskosten vergoed worden als gevolg van Corona?
Nee, dat is geen garantie. Immers, het annuleringsfonds biedt alleen dekking indien de situatie onvoorzien is. Is de situatie om te annuleren niet onvoorzien dan kan je jouw vakantie niet zonder kosten annuleren, in dat geval van annulering gelden de “normale” annuleringsvoorwaarden en kosten.

Back To Top