skip to Main Content

Niemand van ons kan in de toekomst kijken en voorspellen hoe we er volgend jaar zomer met betrekking tot het corona virus voorstaan. Wat wij echter wel kunnen bieden zijn een aantal zekerheden:

  • Zodra je een nieuwe vakantie boekt, valt deze boeking onder de garantieregeling van het GGTO, Garantiefonds Gespecialiseerde Touroperators. Dit betekent dat je er altijd van verzekerd bent dat jouw (aan)betaling terugbetaald wordt mocht de Stichting in financieel zwaar weer terecht komen. Dit geldt ook wanneer je jouw coronavoucher inwisselt bij het boeken van een nieuwe reis. De waarde van de voucher wordt dan de (aan)betaling op de nieuwe reis en is dus verzekerd.
  • Boek je een nieuwe reis dan kijken wij of je in het bezit bent van een voucher. Deze voucher verrekenen wij direct met de te betalen reissom. Is de reis goedkoper dan de waarde van de voucher dan betalen wij het verschil direct aan je uit. Is de reis duurder dan moet je het verschil bijbetalen. Op de factuur die wij jou sturen kan je altijd zien wat wij berekend
  • Wij reizen alleen indien het verantwoord is, op het moment dat er een negatief reisadvies vanuit de overheid is afgegeven reizen wij niet.
  • Bij een negatief reisadvies zal de Stichting zich inspannen om de reis om te boeken naar een latere datum of, waar mogelijk, een gelijkwaardig alternatief aanbieden. Gebruik maken van deze flexibele omboekgarantie is geheel vrijblijvend.
  • Tijdens het reizen zullen wij alle op dat moment benodigde/geldende voorzorgsmaatregelen naleven dan wel uitvoeren.

Stel dat er in de zomer nog steeds niet gereisd kan worden?

Hoe de “spelregels” volgend jaar zijn weten wij op dit moment nog niet. De overheid, het GGTO en alle andere garantiefondsen beraden zich nog over een correcte handelswijze. Naar verwachting zal er pas medio april meer bekend zijn omdat er dan ook hopelijk meer inzicht is hoe we ervoor staan betreffende eventuele vaccins en Corona. Het antwoord op de vraag of je dan het eventueel betaalde geld direct krijgt terugbetaald, of dat je weer een voucher krijgt, is dus nog onzeker. Wat we wel met zekerheid kunnen stellen is dat jij als klant, op het moment dat er niet gereisd mag worden op last van de overheid, je geld niet kwijt bent.

Tot slot

Hoelang mag ik een optie nemen op een reis?

Iedereen moet gelijke kansen hebben in het boeken van een reis en daarom houden we je plek maximaal 2 weken in optie. Hierin maken we geen uitzonderingen, ook niet in corona tijd.

Voor alle overige reis- en boekingsvoorwaarden zie: https://vakantiesmetbegeleiding.nl/over-onze-reizen/voorwaarden/reisvoorwaarden/

Back To Top