skip to Main Content

Niemand van ons kan in de toekomst kijken en voorspellen hoe we er deze zomer voorstaan met betrekking tot het Corona-virus. Wat wij echter wel kunnen bieden zijn een aantal zekerheden:

  • Zodra je een nieuwe vakantie boekt, valt deze boeking onder de garantieregeling van het GGTO, Garantiefonds Gespecialiseerde Touroperators. Dit betekent dat je er altijd van verzekerd bent dat jouw (aan)betaling terugbetaald wordt mocht de Stichting in financieel zwaar weer terecht komen. Dit geldt ook wanneer je jouw coronavoucher inwisselt bij het boeken van een nieuwe reis. De waarde van de voucher wordt dan de (aan)betaling op de nieuwe reis en is dus verzekerd.
  • Boek je een nieuwe reis dan kijken wij of je in het bezit bent van een voucher. Deze voucher verrekenen wij direct met de te betalen reissom. Is de reis goedkoper dan de waarde van de voucher dan betalen wij het verschil direct aan je uit. Is de reis duurder dan moet je het verschil bijbetalen. Op de factuur die wij jou sturen kan je altijd zien wat wij berekend hebben.
  • Wij reizen alleen indien het verantwoord is, op het moment dat er een negatief reisadvies vanuit de overheid is afgegeven reizen wij niet.
  • Bij een negatief reisadvies zal de Stichting zich inspannen om de reis om te boeken naar een latere datum of, waar mogelijk, een gelijkwaardig alternatief aanbieden. Gebruik maken van deze flexibele omboekgarantie is geheel vrijblijvend.
  • Tijdens het reizen zullen wij alle op dat moment benodigde/geldende voorzorgsmaatregelen naleven dan wel uitvoeren.

Stel dat er in de zomer nog steeds niet gereisd kan worden?

Mocht het Corona-virus aankomende zomer reden zijn dat wij de reis niet kunnen uitvoeren, dan wordt de reis kosteloos geannuleerd. In deze situatie ontvang je jouw (aan)betaling terug binnen de wettelijke termijn van 14 dagen. Let op premies voor verzekeringen zoals bijvoorbeeld het annuleringsfonds worden niet gerestitueerd. Dit daar de verzekering (de risicodekking) direct ingaat op het moment van boeken van de reis. Voor meer informatie zie ook: https://www.consumentenbond.nl/reisverzekering/annulering-of-omboeken-reis-bij-onrust

Tot slot

Hoelang mag ik een optie nemen op een reis?

Iedereen moet gelijke kansen hebben in het boeken van een reis en daarom houden we je plek maximaal 2 weken in optie. Hierin maken we geen uitzonderingen, ook niet in corona tijd.

Voor alle overige reis- en boekingsvoorwaarden zie: https://vakantiesmetbegeleiding.nl/over-onze reizen/voorwaarden/reisvoorwaarden/

Back To Top